Een hospice voor de

gehele Bommelerwaard

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard

De bouw

Een aantal zeer belangrijke stappen richting realisatie van het project zijn reeds gezet. Er is een bestuur, een locatie en een bouwplan. Het gebouw moet door de huiselijke sfeer en ruimte opvallen, maar ook voldoende privacy bieden aan onze gasten, hun familie en bekenden. Een sfeer die past bij kleinschalig wonen, zoals ouderen dit uit hun eigen woonsituatie kennen. In het hospice komen vier éénpersoons appartementen met een woonkamer, keukenmeubel, toilet, slaapkamer en eigen badkamer. Elk appartement heeft ook een eigen terras. Bouw- en Ontwerpbureau FreSjo uit ’s-Hertogenbosch kwam hiertoe met het bekroonde ontwerp.

Beide gemeentes in de Bommelerwaard staan achter dit initiatief en het doel is om ‘Hospice De Samaritaan  Bommelerwaard’ in het voorjaar van 2023 te openen. De hospice gaat gebouwd worden op een rustieke locatie, gelegen aan de rand van natuurgebied “de Kloosterwiel” te Zaltbommel.

Huisvesting

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard gaat ruimte bieden aan 4 gasten.

De gastenkamers bevinden zich aan de westzijde (op de tekening rechts van de gang). De kamers hebben een oppervlakte van 44 m2. Daarnaast krijgt de hospice o.a. de beschikking over de volgende functionele ruimtes:
– Meerdere logeerkamers
– Huiskamer met keuken en spel-/leeshoek
– Stiltekamer
– Vergader-, opleiding- en bespreekruimte
– Bergruimte
– Wasruimte

1 t/m 4. Gastenkamers
5. Stiltekamer
6. Logeerkamer
7. Bergruimte
8. Wasruimte
9. Slaapwacht
10. Installaties
11. Spreekkamer
12. Kantoor
13. Huiskamer
14. Tuinhuis, containers, fietsen

Aan de buitenkant heeft het gebouw een ingetogen uitstraling die o.a. te danken is aan het dubbele lessenaarsdak. De energievoorziening van de hospice gebeurt volledig klimaatneutraal.

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard
De bouwlocatie van het Hospice De Samaritaan Bommelerwaard bevindt zich aan de Beersteeg te Zaltbommel. Een rustige en comfortabele locatie, gelegen aan de rand van natuurgebied “De Kloosterwiel”.
Scroll naar boven