Een hospice voor de

gehele Bommelerwaard

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard

ZATERDAG 25 JUNI 2022:

EEN ACTIEVE DAG VOOR EEN BIJZONDER DOEL!

Steek jij over?

Op zaterdag 25 juni staat er iets bijzonders te gebeuren! Om geld in te zamelen voor hospice De Samaritaan in Zaltbommel gaan verschillende evenementen en initiatieven samenwerken. Daarnaast willen we de hospice meer bekendheid in de regio geven. Wij steken allemaal over om samen te komen op de Beersteeg in Zaltbommel. En de fiets-, wandel- en skeelertochten finishen op de Gamersche dijk.

Er is deze dag van alles te beleven:

De Oversteek

De ZesZes

Het jaarlijkse sportieve evenement rondom het thema gezondheid waarbij afstanden vanaf 60 km gefietst worden. Kijk voor meer informatie op www.teammaasdriel.nl

De Oversteek

Wandeltocht

Wandeltocht, tocht van 6 km (of zelfs 6×6) in de Bommelse binnenstad en de natuur.
Kijk voor meer informatie en de wandelroute op www.teammaasdriel.nl

De Oversteek

In de slag van 150

De jaarlijkse skeelertocht waarbij er dit keer vanuit Trier (DE) geskeelerd wordt naar de Bommelerwaard.

De Sprokkelfietstocht

Sprokkelfietstocht

Een fietstocht voor gezinnen vanuit Hoppies in Ammerzoden naar Zaltbommel (en andersom). Bij Hoppies volop vertier voor de kinderen en een gezellige markt.

De Oversteek

Oversteken

De Oversteek vindt plaats vlakbij de bouwplaats van het hospice, aan de Beersteeg in Zaltbommel. Er wordt deelgenomen door diverse sportscholen uit de Bommelerwaard waarbij het oversteken van de dijk een sportieve uitdaging wordt!

Algemeen:
De Oversteek bestaat uit 3 challenges. Deze challenges gaan op tijd. Per challenge wordt de tijd van je team genoteerd. Aan het eind worden de drie tijden bij elkaar opgeteld en die tijd telt als de totale tijd voor jouw team. Toch wel leuk als jouw sportschool deze dag het beste presteert, nietwaar? Een team kan bestaan uit maximaal 12 personen. Heb je meer personen die mee willen doen? Dan schrijf je gewoon nóg een team in!

Kosten
Het sporten kost niets, maar het inschrijfgeld per team bedraagt 150 euro, waarvan elke euro ten goede komt aan het goede doel. Met twaalf teamleden is dat net iets meer dan een tientje per persoon. Meer mag natuurlijk altijd! En je kunt je natuurlijk ook individueel nog laten sponsoren!

Dit zijn de challenges

Challenge 1: GEWICHT OVER DE DIJK VERPLAATSEN
Tijd: +/- 5 tot 10 min.
Materiaal: 4 x schijf van 20 kg, 4x schijf van 15 kg, 4 x schijf van 10 kg.
Wat: Je start als team aan een kant van de dijk. De bedoeling is dat je met 500 kilo de oversteek maakt én weer terug! Hoe, wie, dat is aan jullie. Er mag één persoon tegelijk en pas als de 500 kilo weer terug zijn op locatie stopt de tijd.

Challenge 2: TOUWKE!
Tijd: +/- 10-15 min.
Materiaal: Battle rope + Kettlebell 20 kg
Wat: Je start als team bij 1 pion, 100 meter verderop staat de volgende. Het is de bedoeling dat je met een kettlebell van 20 kg aan een touw heen en terug rent via de pionnen. Vervolgens geef je het touw door aan de volgende. Er wordt net zolang doorgerend tot er 2400 meter is afgelegd als team. Zodra de laatste binnen is stopt de tijd.

Challenge 3: VOETJE VAN DE VLOER
Tijd: +/- 10 min.
Materiaal: Lege bierkratten en 2 schijven van 15 kg.
Wat: Een team legt een afstand af van 50 meter zónder de grond te raken. Ook moet je 2 schijven van 15 kg aan de overkant zien te krijgen. De oversteek kan je maken door op kratten bier te staan en deze 1 voor 1 te verplaatsen zonder dat je er zelf vanaf valt. De grond mag niet geraakt worden, dit is een tijdstraf van 10 seconden. De schijven mogen ook de grond niet raken.

Aanmeldformulier voor 'De Oversteek'

We zouden het leuk vinden als jullie sportschool de uitdaging aan zou willen gaan met ‘De Oversteek’ op zaterdag 25 juni 2022. Locatie: Beersteeg Zaltbommel (nabij de bouwlocatie van het hospice).

Ja, wij doen mee aan De Oversteek! Dit is ons team:

Er is nog meer te beleven op deze sportieve dag:

• Een veiling waarbij de opbrengst geheel ten goede komt van De Samaritaan
• Live radio uitzending met een verslag van deze bijzondere dag en alle activiteiten, plaatjes aanvragen en doneeracties
• Podiumprogramma met officiële invulling (o.a. burgemeesters, wensboom) en muzikaal programma
• Een heerlijk terras met horeca.

Kom naar een dag vol sportieve uitdagingen en festiviteiten waarbij de Bommelerwaard de handen in één slaat!

Programma-De-Oversteek-24-06
De Oversteek
De Oversteek
Scroll naar boven