Een hospice voor de

gehele Bommelerwaard

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard

Palliatieve zorg en persoonlijke aandacht

In een hospice is de verzorging van mensen primair gericht op het in stand houden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. De gasten kunnen hier rustig en waardig afscheid nemen van het leven. Medisch gezien is de prognose dat ze binnen drie maanden overlijden. In die laatste maanden worden gasten in de huiselijke woonomgeving van het hospice omringd met persoonlijke aandacht, zorg en begeleiding. Ook het verblijven in een kenmerkende woonomgeving is daarbij een belangrijke meerwaarde.

De zorg in een hospice richt zich op het verlichten van lijden en het behoud van levenskwaliteit. Tevens is er voor familie en naasten ondersteuning. Binnen de zorgverlening wordt intensief samengewerkt met de huisarts, thuiszorg en paramedici.
Verder kan complementaire zorg aangeboden worden.

In het hospice vervullen vrijwilligers de rol van gastvrouw en -heer. Zij nemen ook huishoudelijke en verzorgende taken voor hun rekening. Ook de mantelzorgers kunnen een aandeel blijven leveren. Een hospice voor alle gezindten is een waardevolle voorziening in de Bommelerwaard.

handen

Een passende omgeving zonder banden en verplichtingen

Huisvesting

Hospice De Samaritaan Bommelerwaard biedt ruimte aan 5 gasten.

De gastenkamers bevinden zich hoofdzakelijk aan de westzijde (op de tekening rechts van de gang). De kamers hebben een oppervlakte van ca. 40 m² en bestaan uit een zitgedeelte, pantry, slaapkamer, badkamer / toilet. Kamers 1 t/m 4 hebben een eigen terras.

1 t/m 5: Gastenkamers
6: Magazijn
7: Wasruimte
8: Logeerkamer
9: Technische ruimte
10: Spreekkamer / Stiltekamer
11: Kantoor
12: Huiskamer / Centrale keuken

Aan de buitenkant heeft het gebouw een ingetogen uitstraling die o.a. te danken is aan het dubbele lessenaarsdak. De energievoorziening van de hospice gebeurt volledig klimaatneutraal.

Scroll naar boven